WhatsApp Image 2022 01 19 at 12.21.03

Enerji Tasarrufu Haftası Etkinlikleri

Her yıl Ocak ayının ikinci haftasında kutlanan ve gezegenimizi, gelecek nesillere daha iyi koşullarda aktarabilmek adına insanlara enerji tasarrufunun öneminin anlatıldığı, bu yönde etkinliklerin yapıldığı Enerji Tasarrufu Haftası, bu yıl Dore Okulları öğrencilerinin röportajı ile önem kazandı. Enerji tasarrufu haftası günlük hayatta kullanılan enerji kaynaklarının kullanımı hakkında bilgilendirmelerin ve etkinliklerin yapıldığı haftadır. Dore Okulları olarak, enerji tasarrufu haftası ile özellikle öğrencilerin birbirine sorduğu sorularla enerji tasarrufu bilinci aşılanmaya çalışıldı.

Daha Fazlasını Oku
enerji-tasarrufu-haftasi

Enerji Tasarrufu Haftası için Öğrencilerimiz Sunumlarını Gerçekleştirdiler

Dore Okulları olarak amacımız ‘Enerji Haftası’ için farkındalık oluşturmaktır.

Ülkemizdeki enerji tüketiminin bilinçli yapılmasını sağlamak için her yıl ocak ayının ikinci haftası

‘Enerji Tasarrufu Haftası’

olarak kutlanmaktadır.

Etkinliklerdeki amacımız; enerji sorununa ilişkin öğretmen ve öğrenci davranışlarını geliştirebilmek, hayat boyu öğrenme kavramını desteklemek, Ulusal ve Avrupa düzeyinde enerjinin yenilenebilirliği hakkında öğretmen ve öğrencilerimizin bilgilerini geliştirmektir.

“Gereksiz Harcanan Enerji, Kaybedilen Emektir.”

enerji-tasarrufu-haftasi IMG 4076 enerji-tasarrufu-haftasi enerji-tasarrufu-haftasi enerji-tasarrufu-haftasi

Daha Fazlasını Oku
WhatsApp Image 2022 01 04 at 12.17.00 2 1

Geometri Dersi Etkinliğimiz

Geometri dersimizde

‘üçgende açı ve benzerlik’

konusu için düzenlediğimiz etkinlik, öğrencilerimiz tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Oyunumuzun kurgusu ise şu şekilde:

ÇARK ÇEVİRİYORUZ

Çark üzerinde geometri öğretmenimiz tarafından özenle hazırlanmış geometri soruları bulunur ve öğrenci, önünde duran çarkı çevirerek oyunu başlatır. Çarkın durmasıyla birlikte kendisine denk gelmiş geometri sorusunun yanıtını aramaya başlayan öğrenci, mümkün olduğu sürece hızlı davranmak zorundadır.

HANESİNE 1 PUAN KAZANDIRIYOR

Geometri derslerinde öğrenmiş olduğu bilgilerle soruyu çözmeye çabayalan öğrencimiz eğer doğru cevabı bulabilirse hanesine 1 puan kazandırır ve sırasını diğer öğrenciye devreder. Doğru yanıtı bulamadığı takdirde ise puan alamadan sıra diğer öğrenciye geçecektir.

ucgende-aci-ve-benzerlik WhatsApp Image 2022 01 04 at 12.17.02 1 WhatsApp Image 2022 01 04 at 12.17.00 2 1

Daha Fazlasını Oku
WhatsApp Image 2022 01 03 at 09.48.59 1

Öğretmen-Öğrenci İlişkisi

Türk Dili ve Edebiyatı dersinde okulumuzun 9.sınıfı öğrencileriyle okul dışında farklı ve hoş bir etkinlik yaptık. Amacımız; öğrenci ile olan diyaloğumuzu güçlü bir şekilde pekiştirmek ve öğretmen-öğrenci ilişkisinin sadece okul içinde geçerli olmadığını göstererek farkındalık oluşturmaktır. Bu etkinlikle, öğrencilerimizden “edebiyat” dersleri için neler yapılabilir, ne gibi materyaller kullanılabilir gibi konularda düşüncelerini alarak iletişimimizi güçlendirdik.

WhatsApp Image 2022 01 03 at 09.48.59 1 WhatsApp Image 2022 01 03 at 09.48.59

Daha Fazlasını Oku
yer-sekilleri-dore-okullari

Öğrencilerimizle Yer Şekilleri Konusunu Yaparak Öğrendik

DORE Okulları Coğrafya dersi uygulamalı öğretim kapsamında düzenlenen “Dış kuvvetlerin etkisi ile oluşmuş

yer şekilleri

” konulu etkinlik, çocukların yaparak yaşayarak öğrenmesini sağlamak amacıyla 1 ders saati boyunca gerçekleştirilmiştir. Coğrafya öğretmenimizin etkinlik ve bu konunun müfredat içindeki yeri hakkında on dakika bilgi vermesi ile başlamış olan etkinlik sonrasında öğrencilerimizin bu şekillerden bir tanesini seçerek ellerinde bulunan malzeme ile bu şekilleri gerçeğe yakın şekilde yapmaya çalışması ile devam etmiştir. Keyifli bir ders saati boyunca görsel hafızalarına bu şekilleri işlemişlerdir. Coğrafya dersinin görsel yönünün öne çıktığı bu uygulama ile çocuklar ders konularını uzun süreli hafızalarında tutma ve yaşayarak öğrenme konusunda önemli bir ilerleme kaydetmiştir.

yer-sekilleri-dore-okullari

Adsiz tasarim 2 Adsiz tasarim 3 1 Adsiz tasarim 4 Adsiz tasarim 5 Adsiz tasarim 6 Adsiz tasarim 7 Adsiz tasarim 8 Adsiz tasarim 9 Adsiz tasarim 10

Daha Fazlasını Oku
IMG 3932

Öğrencilerimizle Gerçekleştirdiğimiz Münazara Etkinliği Çok İlgi Topladı!

Bugün öğrencilerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz

Münazara

etkinliğinin konusu “Toplumda anaerkillik mi olmalıdır yoksa ataerkillik mi olmalıdır?” şeklindedir. Gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte öğrencilerimiz yaptıkları araştırmalarla yeni bilgiler edinmiş ve bunları savunmalarında kullanmışlardır. Oldukça çekişmeli geçen bu etkinlikte “anaerkil” sistemi savunan grup, ataerkil sistemi savunan gruba karşı üstünlük sağlamıştır. Kendilerini tebrik ederiz.

IMG 3938 IMG 3934 IMG 3933 IMG 3932

Daha Fazlasını Oku
jenga-oyunu-dore-okullari

Jenga Oyunu ile Bölünebilme Kurallarını Pekiştirdik!

Dore Okulları matematik dersinde öğrencilerimiz bölünebilme kurallarını

‘Jenga Oyunu’

 

ile pekiştirmiştir.

Oyun Kuralları:

Öğretmenimiz sınıfı 2 gruba ayırır. Yazı tura atarak başlayacak olan gruba karar verilir. Başlayan grup bir Jenga taşı çekerek çektiği taşın üzerindeki sayının 2,3,4,5,8,9,10 ve 11 ile bölünebilmelerinden birini öğretmenin sorması ile yanıtlar.
Eğer doğru bilirse çekim hakkı karşı gruba geçer, eğer yanlış bilirse kendi grup arkadaşlarından biri daha taş çeker.
Taşları düşüren grup oyunu kaybeder.

Oyunun Amacı:

Jengayı kısaca, bir denge ve konsantrasyon oyunu olarak tanımlayabiliriz. Afrika kökenli bu oyun ilk kez, Afrika’da yaşayan bir İngiliz kız çocuğu tarafından geliştirilmiş.
Bizim uyarladığımız oyunda ise amaç; Kısa yoldan bazı kurallar sayesinde bölme ve bölünebilme işlemlerini yapmaktır. Dore Okulları olarak öğrencilerimizin matematik dersine olan ilgisini arttırmayı hedefliyoruz.

jenga-oyunu WhatsApp Image 2021 12 09 at 10.45.37 1 WhatsApp Image 2021 12 09 at 10.45.37 WhatsApp Image 2021 12 09 at 10.45.34

Daha Fazlasını Oku
Ratatouille -filmi-dore-okullari

Öğrencilerimizle Fransızca Ratatouille Filmini İzledik!

-Notre professeur de français continue des activités amusantes avec ses élèves. Ce mercredi, nous avons regardé le film d’animation Ratatouille avec nos étudiants en cinéma français.

Fransızca öğretmenimiz öğrencileri ile eğlenceli aktivitelere devam ediyor. Bu Çarşamba Fransız film sinemasında öğrencilerimiz ile

Ratatouille

 

adlı animasyon filmini izledik.

“TOUT LE MONDE PEUT CUISINER. MAIS LE VÉRITABLE GÉNIE N’APPARTIENT QU’AUX AUDACIEUX”
(“Herkes yemek yapabilir ancak sadece korkusuzlar gerçek zekayı ortaya çıkarır”)

-Auguste Gusteau

 

WhatsApp Image 2021 12 08 at 12.24.47 WhatsApp Image 2021 12 08 at 12.24.48 1 WhatsApp Image 2021 12 08 at 12.24.48

WhatsApp Image 2021 12 08 at 15.04.08 1

Daha Fazlasını Oku